8

На Різдво Громада Святого Егідія запросила на святкові обіди тисячі бездомних, мігрантів, ув'язнених, людей похилого віку і безпритульних дітей. Святкові зустрічі пройшли у римській громаді при базиліці Санта-Марія-ін-Трастевере, у сотні інших італійських міст, в Азії, Африці і Латинській Америці, повідомляє "Радіо Ватикану".

Волонтери з католицької громади запросили близько 60.000 нужденних Італії і більш ніж 200.000 бідних у 70 країнах на всіх континентах. За святковими трапезами не було різниці між тим тими, хто допомагав, і тими, кому була призначена ця допомога.

Обіди пройшли і в італійських пенітенціарних закладах: 55 в'язницях для 5 500 ув'язнених. 26 грудня волонтери громади влаштували святковий обід у римській в'язниці «Regina Coeli».

Відео дня

Різдвяні трапези стали можливими завдяки допомозі численних друзів Спільноти Святого Егідія. Зустрічі, що стали вже традиційними, дарують родинне тепло багатьом одиноким людям, передають послання миру і солідарності, протистоять будь-яким розподілам та байдужості. Різдвяні зустрічі дозволяють усім людям доброї волі прийти на допомогу слабким і будувати більш людяний і придатний для життя світ.