/ ua.radiovaticana.буде

Месу Різдва Христового в афганському Гераті для військового миротворчого підрозділу під командуванням генерала Джанлуки Караї здійснив військовий ординарій єпископ Санто Марчано. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

«Італійські солдати в Афганістані, - сказав єрарх, - переживають таємницю Втілення на своєму досвіді: вони трудяться тут заради блага інших людей».

Єпископ підкреслив важку, але вирішальну роль італійських миротворців.

Відео дня

«Я приїхав сюди, щоб передати солдатам не тільки близькість їхніх сімей і всієї Італії, але і близькість Церкви. Можу констатувати і своїми очима бачу, який прогрес був досягнутий для блага цієї країни та її народу», - зазначив єпископ.

Марчано підкреслив потребу Афганістану у безпеці в контексті насильства і тероризму, необхідність захисту жінок у цій країні, але в першу чергу - потребу Афганістану в культурному розвитку.

Італійські військовослужбовці мужньо відправляються на околиці світу, ризикуючи власним життям, зазначив військовий ординарій у своїй проповіді і пояснив: «Захищати мир означає захищати священні місця, а також інші численні місця, яким загрожують війна і насильство, нетерпимість і гоніння, нападки на гідність людини і насильство над творінням, зловживання слабкими і експлуатація бідних».

Усього через декілька годин після богослужіння відбувся черговий теракт у Кабулі, загинули щонайменше шість осіб. Терорист підірвав себе посеред вулиці, по якій люди йшли на роботу.