9

Ватиканські теологи вивчили і визнали дивом народження у 2014 році дівчинки Аманди, яку мати змогла виносити, незважаючи на розрив плаценти. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на джерело ANSA.

Конгрегація у справах канонізації святих визнала, що це стало можливим, тому що жінка молилася Джованні Баттисте Монтіні, узявшого після обрання на папський престол у 1963 році ім'я Павло VI.

Понтифік вже був беатифікований (оголошений блаженним, що передує канонізації) Папою Римським Франциском у жовтні 2014 року. Тепер глава Римсько-католицької церкви повинен призначити дату возведення Павла VI до лику святих.

Відео дня

Папа Павло VI, відомий тим, що скликав другий Ватиканський собор, стане третім понтифіком, канонізованим Франциском. Раніше він уже оголосив святими двох інших первосвящеників - Іоанна XXIII та Іоанна Павла II.

Майбутній 262-й римський понтифік Джованні Баттіста Монтіні народився в провінції Брешіа на півночі Італії 26 вересня 1897 року, помер 6 серпня 1978 року в літній папській резиденції Кастель-Гандольфо. Павло VI став першим главою Римської церкви, яка вчинила сім зарубіжних поїздок, за що був прозваний "літаючим проповідником".