Пастор Грейтен служить в Мілуокі, штат Вісконсін

Під час недільної проповіді священик з Мілуокі Грег Грейтен публічно розповів про те, що має нетрадиційну сексуальну орієнтацію, і закликав парафіян свого приходу до толерантності. Після цього пастор опублікував своє зізнання в ЗМІ, - повідомляє видання The National Catholic Reporter.

Католицький пастор розповів про те, що довгі роки боявся зізнатися у своїй орієнтації.

«Вже роками я несу тягар, секрет, оповитий тишею. Лідери моєї церкви не хотіли, щоб я говорив про це публічно. Кожен раз, коли мені хотілося розповісти про це, інші священики та лідери змушували мене мовчати. З часу навчання у семінарії мене вчили, що гомосексуальність — це розлад, що-те, про що не можна говорити, за що потрібно карати. Друзів, які «дружили особливо», виключали із семінарії через «сімейні проблеми».

Відео дня

У різні моменти свого життя я роздумував про те, чи не варто розповісти все публічно і прийняти себе таким, яким мене замислив Бог. Але сьогодні я креслю новий курс свободи і цілісності, тому що знаю: ніхто і ніщо не може пошкодити чи знищити мою душу. Я роблю перші кроки у прийнятті, любові до того, ким мене створив Бог. Я Грег. Я Римо-католицький священик. І я гей!», - заявив Грейтен.

Пастор також висловив припущення про великий відсоток геїв серед католицьких священиків.

«Без сумніву, целибатні гомосексуальні священики і цнотливі члени громади були і будуть завжди. Згідно з даними Центру прикладних досліджень апостольства, у 2016 році в США було 37 192 священика. Статистики про гомосексуальні священиків не існує, але брат Дональд Б. Коззенс припустив, що від 23% до 58% священиків гомосексуальні. Це означає, що у США служить від 8 554 (за найнижчою оцінкою) до 21 571 (за високою оцінкою) гомосексуальних католицьких священиків».