Клірики намагалися допомогти тридцяти семінаристам і двом священикам / catholicherald.co.uk

Індуїстські екстремісти побили вісьмох католицьких священиків і спалили їх автомобіль біля центрального поліцейського відділку в місті Сатне. Жертви нападу індуїстських екстремістів намагалися допомогти тридцяти семінаристам і двом священикам, заарештованим 14 грудня за звинуваченням у тому, що вони нібито намагалися навертати індусів в Християнство, повідомляє "Седмиця" з посиланням на видання британських католиків "Catholic Herald."

Конфлікт почався з того, що семінаристи-католики з теологічного коледжу св. Єфрема Сатне пішли в село, щоб колядувати з нагоди наближення свята Різдва Христового. Коли вони почали співати різдвяні пісні, розлючений натовп індуїстів став кричати, звинувачуючи семінаристів у проведенні акції. Один з індуїстських радикалів викликав поліцію і зажадав вжити заходів щодо християн.

Поліція заарештувала семінаристів за «прозелітизм». Католиків затримали за звинуваченням у порушенні державного закону, згідно з яким спроба обернути людину в певну релігію шляхом шахрайства, спонукання або призову є кримінальним порушенням.

Відео дня

Єпископ Джозеф Кодакаллил з дієцезії Сатни повідомив, що причиною арешту семінаристів стало те, що якийсь селянин помилково заявив, що йому ніби запропонували 5000 рупій (65 доларів США) за навернення у Християнство. Прелат сказав, що місіонери в його єпархії відчувають на собі ворожість з боку індуїстських екстремістів протягом останніх двох років.

Як розповів один з поліцейських, семінаристів нібито не відпустили на свободу, щоб захистити їх від можливого наступного нападу індуїстських екстремістів.

Коли священики прийшли в поліцію на допомогу семінаристам, близько ста індуїстів напали на них і побили на очах у поліції та спалили їх автомобіль. Священики були змушені ховатися від екстремістів у відділенні поліції.

Представник регіональної єпископської ради Марія Стівен зазначила, що такий напад ставить під великий сумнів релігійну свободу в Індії. Загалом понад 650 нападів на християн були зареєстровані в країні за 2017 рік.