Статуетку Мадонни з Італії передали католицькій парафії Сухумі / sputnik-abkhazia.ru

Статуетку Мадонни дель Поццо з Італії для парафіян римо-католицької церкви Сухумі передав настоятелю парафії заступник міністра закордонних справ Абхазії Кан Танія. Про це повідомляє "Супутник-Абхазія".

"Радий прийняти такий подарунок від друзів з Італії. Статуетка займе гідне місце в нашій церкві. Протягом століть в Абхазії не раз вдавалися до заступництва Діви Марії, особливо у складні часи", – сказав отець Єжи Піллас.

Католицька громада Абхазії налічує близько 150 осіб, більше половини з них живуть в Сухумі, також є нечисленні групи католиків у Гагрі і Піцунді. Католицька церква в Сухумі була побудована в 1908 році. З моменту встановлення радянської влади у 1921 році до 1993 року в ній знаходився державний архів. У 1994 році вже після закінчення бойових дій храм було повернуто католицькій громаді.

Відео дня

У 2011 році рішенням уряду Абхазії католицькій громаді в ім'я святого апостола Симона Кананіта в Сухумі було передано в безоплатне користування будівлю костелу, яке входить в число об'єктів історико-культурної спадщини Абхазії.