Папа Римський / ru.radiovaticana.va

Папа Франциск просить вірних присвятити грудень молитві «про літніх людей, щоб вони завдяки підтримці сімей та християнських громад сприяли своєю мудрістю і досвідом передачі віри і вихованню нових поколінь». Щоб пояснити це молитовне прохання, поширене через Апостольство молитви, Папа записав спеціальне відеозвернення, повідомляє Радіо Ватикану.

Папа повертається до своїх слів на Святій Месі з людьми похилого віку 28 вересня 2014 року, коли він коментував євангельську розповідь про зустріч молодої Діви Марії і літньої і мудрої Єлизавети. Папа підкреслює, що «народ, який не дбає про літніх і погано до них звертається, не має майбутнього».

Байдужість по відношенню до літніх людей, що панує в нашому суспільстві, представлена у відеопосланні сценами з міського життя: троє літніх йдуть вулицею великого міста при повній байдужості оточуючих. Вони збираються до кафе, де грають на різних інструментах і куди звуки музики призводять молоду людину. Вона приєднується до іншим музикантам, і вони грають разом.

Відео дня

«Літні люди, - коментує Папа, - володіють мудрістю, їм довірено передачу життєвого досвіду, історії родини, громади, народу».