Католицький священик з Бангладеш / Благовіст-інфо

Католицький священик з Бангладеш Вільям Вальтер Розаріо, зниклий напередодні візиту в країну Папи Франциска, знайдений поліцейськими. Наразі він знаходиться в резиденції єпископа міста Раджшахі – свого однофамільця Герваса Розаріо, повідомляє "Благовіст-Інфо".

Обставини його зникнення поки що не до кінця з'ясовані. Ряд джерел поспішили висунути версію про викрадення Вільяма Розаріо ісламістами, однак на даний момент вона не підтверджується.

Як повідомив ватиканським агентству Fides джерело в Бангладеш, о. Розаріо знаходиться в стані глибокого стресу і ледь може розмовляти. За рішенням єпископа протягом найближчих днів (а може й тижнів) священик буде перебувати в повному спокої, щоб реабілітуватися після того, що сталося.

Відео дня

За версією бангладешської поліції, ніякого викрадення не було. Священик нібито за власним бажанням пішов у невідомому напрямку і не піддавався  насильству. Слідчі припустили, що о. Розаріо є «психічно неврівноваженим».

При цьому жодних офіційних звинувачень на адресу о. Розаріо з боку правоохоронних органів висунуто не було.

Зі свого боку, Церква в Бангладеш наполягає на тому, що все-таки мало місце викрадення, і чекає моменту, коли священик вийде зі стресу і зможе сам виразно розповісти про те, що трапилося.

«Ми переконані, що мова йде про викрадення, – заявив один з місцевих священиків, який побажав залишитися невідомим. – Нині він має відновити свої фізичні та душевні сили. Ми чекаємо роз'яснень. Ніщо не вказує на його психічне нездоров'я».

У суботу, 2 грудня, в місті Наторе відбулася прес-конференція, під час якої представники поліції заявили, що о. Розаріо не був викрадений і покинув територію єпархії самовільно. Священик був присутній на цьому заході, але зберігав повне мовчання «унаслідок шоку, в якому він перебував».