Батько Гай Консолманьо / sib-catholic.ru

Головний астроном Ватикану стверджує, що багато відомих астрономів з числа його колег лише називають себе атеїстами з ділових міркувань, але при цьому таємно вірують і ходять в храми. Про це повідомляє "Седмиця" з посиланням на christianpost.

«Багато відомих вчених, які часто виступають на телебаченні, заявляють на публіці про свій атеїзм, – сказав отець Гай Консолманьо (Guy Consolmagno), директор обсерваторії Ватикану, не називаючи конкретних імен. – Вони думають, що атеїзм зміцнює довіру до них (хоча насправді це не так), і всіляко відхрещуються від приналежності до тих дев'яти десятих населення світу, які не відносяться до атеїстів».

Священик часто виступає з питань взаємовідносин науки і віри, і цього разу у своєму інтерв'ю виданню Vancouver Sun підкреслив, що був надзвичайно здивований, дізнавшись, як багато відомих астрономів з числа його колег ходять до церкви.

Відео дня

«Мені здається, що вони зробили б величезну послугу науці і релігії, якби публічно визнали у своїх парафіях, що є вченими, – зауважив отець Консолманьо. – Це слід зробити, щоб розвіяти багато ілюзії. Людям корисно дізнатися, що наука – наше спільне надбання, і що віра не перешкода для учених занять. Було б корисно розвіяти давнє помилкове упередження, що наука – доля старих білошкірих чоловіків, які вважаються атеїстами».