Ватикан випустив марки, присвячені візитів Папи Римського в 2016 році / sib-catholic.ru

Філателістична й нумізматична канцелярія Ватикану випустила шість марок, присвячених візитів Папи Римського Франциска в 2016 році.

Як повідомляє "Сибірська католицька газета", марки, кожна номінальною вартістю 0,95 євро, присвячені візитам Папи у Вірменію, Азербайджан і Грузію (в цій марці представлені одночасно дві країни), Мексику, грецький острів Лесбос, Польщу й Швецію.

Автори марок – різні художники, які представили в своєму художньому стилі апостольські візити. Автор марки про візит до Вірменії – Даніела Лонго. На марці художник зобразила Папу у момент молитви біля вічного вогню пам'яті жертв Геноциду вірмен в Османській Туреччині, в меморіальному комплексі Цицернакаберд в Єревані.

Відео дня
2

Темі Голокосту присвячена марка про візит у Польщу. Автор цієї марки – художник Даніела Фуско зобразила момент молитви Папи під час його відвідин концентраційного табору Освенцим (Аушвіц) у 31-й Всесвітній день молоді.

На поштовій марці, присвяченій паломництву Папи в Грузію й Азербайджан, представлені образ Божої Матері з тбіліської резиденції Патріарха і бакинська мечеть Бібі-Ейбат, причому ці два зображення символічно пов'язує голуб миру, повідомляє «Sputnik-Грузія». На передньому плані – Папа Римський Франциск. Художнє рішення марки належить Патріціо Даніеле.

Апостольський візит до Мексики художник зобразила Ориетта Россі. На марці зображено момент, коли Папу обіймає маленька дівчинка, одягнена в національний костюм, на тлі зображення Діви Марії Гваделупської.

Марка, присвячена візиту Папи грецького острова Лесбос, створена художником Габріелою Тітотто. На першому плані зображений Папа Франциск I, на задньому фоні – Константинопольський Патріарх Варфоломій з архієпископом Афінським Ієроніма II, а поруч з ними група біженців, які знайшли притулок на грецькому острові.

Автором марки з нагоди візиту Папи в Швеції, присвяченого 500-річчя Реформації, стала Кьяра Прінчіпе, яка зобразила його з президентом Всесвітньої лютеранської федерації єпископом Мунібом Юнаном в момент підписання спільної декларації в соборі міста Лунд.

Марки вже виставлені на продаж в інтернеті: комплект з 60 штук коштує близько 80 євро.