Фото: ЕРА

У Ватикані Папа Франциск 19 листопада розділив святкову трапезу з 1500 бідними і нужденним, які брали участь у ранковому богослужінні разом з волонтерами зі всього світу. У цей перший Всесвітній день бідних недільні обіди надали нужденним всі італійські єпархії, численні столові та центри допомоги, повідомляє Радіо Ватикану.

На початку трапези у ватиканському Залі Павла VI, Папа звернувся до гостей з коротким вітальним словом і помолився разом з ними:

«Всім ласкаво просимо! Давайте всі разом підготуємося до цього моменту: нехай кожен з нас - з серцем, сповненим доброю волею і дружбою, - розділить трапезу з іншими і побажає їм добра. Тепер помолимося Господу, щоб Він благословив цю їжу, благословив тих, хто її приготував благословив усіх нас, наші серця, наші сім'ї, наші задуми, наше життя і дарував нам сили і здоров'я, амінь. Так зійде благословення Господнє також на всіх тих, хто знаходиться нині в інших римських їдальнях, тому що Рим сьогодні наповнений цим святом. Давайте привітаємо їх звідси нашими оплесками».

Відео дня