Фото: ЕРА

У неділю, 19 листопада, відзначатиметься перший в історії Всесвітній день бідних. Цей день, встановлений Папою Франциском на завершення Ювілею Милосердя, покликаний нагадати всій християнській громаді про борг допомоги бідним і нужденним, у яких зневажається людська гідність, повідомляє Радіо Ватикану.

За повідомленням організатора заходу - Папської ради сприяння новій євангелізації - цього дня о 10 годині ранку на ватиканській площі понад 4.000 потребують візьмуть участь у Святій Месі під предстоятельством Папи Франциска. Тисячі бідних в супроводі волонтерів прибудуть не лише з Італії, а й з Франції, Польщі, Бельгії, Люксембургу та інших країн.

Після недільної Меси півтори тисячі нужденних зберуться у ватиканському Залі Павла VI і пообідають разом з Папою. В рамках трапези перед ними виступлять оркестр Ватиканської жандармерії і дитячий хор. Інші 2.500 гостей розділять святкову трапезу в католицьких їдальнях, семінаріях, колегіях і парафіях італійської столиці; безкоштовні обіди нададуть бідним і деякі ресторани у центрі Риму. Бідних будуть обслуговувати 40 дияконів Римської єпархії та близько 150 волонтерів з інших італійських дієцезій.

Відео дня

Частиною підготовки до цього Дня стало відкриття Медичного пункту солідарності на римській площі Пія XII, розташованої перед Ватиканом. Тут протягом тижня нужденні можуть безкоштовно перевірити стан здоров'я.

Увечері 18 листопада в римській базиліці Святого Лаврентія поза Стінами відбудеться молитовне чування про волонтерів з усього світу, які щодня виходять назустріч бідним з конкретною допомогою.

До Всесвітнього дня бідних у видавництві Святого Павла було опубліковано методичний душпастирський посібник «Любимо не на словах, а справами». Книга перекладена на 6 мов.