Фото: newnation.sg

Папа Римський Франциск прийняв рішення з 2018 року заборонити продаж цигарок у Ватикані. Про це повідомляє "Благовіст-Інфо".

«Папа Римський вирішив, що Ватикан припинить продаж цигарок своїм співробітникам, починаючи з 2018 року. Причина дуже проста: Святий Престол не може бути пов'язаний з діяльністю, яка шкодить здоров'ю», - сказав прес-секретар понтифіка Грег Берк.

Він зазначив, що Ватикан продає своїм співробітникам цигарки за зниженою ціною, що є джерелом доходу для Святого Престолу. «Тим не менш, жоден дохід не може бути законним, якщо він ставить під загрозу людські життя», - додав прес-секретар, зазначивши, що, за даними ВООЗ, щорічно тютюнопаління стає причиною більш ніж 7 млн. смертей.

Відео дня

Нині продаж сигарет у Ватикані дозволений лише його співробітникам і деяким іншим категоріям осіб, не більше п'яти блоків на людину в місяць. Однак у 2015 році журнал «Еспрессо» писав, що «тисячам осіб, які не мають на це права, вдається забирати додому пачки сигарет і кубинські сигари за невеликі гроші».