Фото: italy4.me

Вранці 9 листопада Папа Римський зустрівся з громадою Української Папської колегії Святого Йосафата з нагоди 85-річчя заснування цієї колегії, заснованої Папою Пієм XI.

Папа в особливості закликав учнів Української Папської колегії вивчати соціальну доктрину Католицької Церкви, щоб зростати в розумінні й судженні про суспільні реалії, в яких їм доведеться працювати, повідомляє Радіо Ватикану.

«І в наші дні світ поранений війнами й насильством, - продовжив Папа. – Особливо у вашої любої української нації, з якої ви походите і куди повернетеся після закінчення навчання в Римі, народ переживає драму війни, що породжує страждання, в першу чергу, в охоплених нею районах, ще більш вразливих через наближення зимових холодів. Сильне прагнення до справедливості та миру, які відкидають будь-яку форму утиску, соціальної і політичної корупції, - і розплачуються за них завжди бідні. Нехай Бог дарує допомогу та мужність тим, хто трудиться для побудови більш справедливого і солідарного суспільства».

Відео дня

«Вам, семінаристам та священиків УГКЦ, ці завдання, можливо, здадуться недосяжними, - сказав далі Папа Франциск. – Але будемо пам'ятати слова апостола Іоанна: "Пишу вам, юнаки, бо ви перемогли лукавого... і слово Боже в вас пробуває". Люблячи проголошувати Слово, ви станете справжніми пастирями для ввірених вам громад, і воно буде світильником, яке висвітлює ваше серце і ваш будинок, - у священицькому шлюбі або шлюбі, до яких ви готуєтеся згідно з традиції вашої Церкви».

"Я запрошую вас зробити так, щоб ваше серце завжди прагнуло до широкого горизонту, мірою якого є весь світ, де безліч синів і доньок України були розсіяні протягом століть. Любіть і бережіть свої традиції, але уникайте будь-якої форми сектантства. І бережіть завжди, на батьківщині та за її межами, мрію про завіт Бога з людством, мости, які, немов світло веселки над хмарами, примиряють небо та землю, і просять людей на землі навчитися любити та поважати один одного, залишивши зброю, війни і свавілля".

Папа зазначив важливість екуменічного діалогу й дав усім апостольське благословення, «закликаючи в Україну мир та екуменічну гармонію».