Фото: travelcalendar.ru

«Давайте сприймати Євангеліє всерйоз, бути вірними йому і не боятися, як просила Діва Марія сто років тому в своїх явліннях у Фатімі», - закликав кардинал Анджело Комастрі під час Меси відкриття XVI Міжнародного фестивалю духовної музики та мистецтва. Богослужіння відбулося в базиліці Святого Петра, і на ньому був присутній також преподобний Райтей Аріма, генеральний директор Буддійської організації Кіото, приєднався до спільної відозви про мир і діалог, повідомляє Радіо Ватикану.

Першими в програмі фестивалю були філармонічний оркестр та хор «Ілюмінарт» з Японії під управлінням Томомі Нісімото. Вони виконали Коронаційну Месу Моцарта.

В інтерв'ю Радіо Ватикану диригент зазначила, що вона рада була виступити у Ватиканській базиліці і взяти участь в японській християнській молитві Орашо, яка прозвучала в кінці Меси. Витоки цієї молитви – в григоріанському співі, і вона тісно пов'язана з історією євангелізації в Японії.

Відео дня

«Я твердо вірю, що музика може наблизити до Бога, - сказала Томомі Нісімото. – Я відчуваю себе ближче до Бога, коли граю. Бога не можна побачити, але за допомогою музики відчуваєш Його поруч».

Цього року фестиваль присвячений сторіччю являння Божої Матері в Фатімі.