Фото: svoboda.org

Людство ризикує покінчити життя самогубством: Папа Франциск заявив про це, говорячи про ядерну загрозу під час відвідин 30 жовтня Департаменту служіння цілісного розвитку людини. Папа знову засудив феномен торгівлі зброєю, завдяки якій підтримуються вогнище конфлікту, повідомляє Радіо Ватикану.

«Ми переживаємо справжню війну», - сказав Папа, звертаючись до працівників департаменту та підкреслюючи, що ядерне озброєння загрожує людству вже кілька десятиліть, але іноді ми переживаємо особливо критичні моменти, коли можна говорити про «самогубство людства».

10 і 11 листопада у Ватикані, в Новому залі Синоду, відбудеться симпозіум «Перспективи для світу, вільного від атомної зброї, і для цілісного розвитку». Оголошуючи про цю подію, директор Залу Друку Св. Престолу Грег Берк повідомив, що Папа Франциск «робить усе можливе для просування умов, необхідних для світу без атомної зброї, як сам він заявив у березні цього року, звертаючись з посланням до ООН». Берк уточнив, що «помилково говорити про посередництво Святішого Престолу», як це роблять італійські мас-медіа, аналізуючи відносини між США та Північною Кореєю.

Відео дня

У центрі симпозіуму у Ватикані буде Договір про заборону ядерної зброї, прийнятий у липні цього року. Святіший Престол підписав його у вересні. Під час зустрічі прозвучать свідчення тих, хто вижив в ядерній катастрофі Хіросіми.