Фото: travel-wiki.ru

Ватиканський філателістично-нумізматичний відділ оголосив про випуск двох поштових марок. Про це повідомляє "Седмиця" з посиланням на прес-службу Святого престолу.

Перша приурочена до 500-річчя Реформації й містить на передньому плані зображення Христа розп'ятого, а на фоні - панораму міста Віттенберга. Біля хреста, ліворуч та праворуч стоять на колінах Мартін Лютер, який тримає Біблію, і Філіпп Меланхтон, богослов і друг Лютера, один з головних ентузіастів Реформації. Він тримає в руках "Аугсбургське віросповідання" (Confessio Augustana), один з найбільш важливих документів лютеранської Реформації, сформульований ним. Номінальна вартість марки 1 євро. Вона випущена накладом 120 тис. примірників

Другий ватиканський поштовий знак присвячений 450-річчю з дня народження св. Франциска Сальського. Він жив у 1567-1622 рр. і був єпископом Женеви. Відомий як автор книги "Філофея, або шлях до релігійного життя". Заохочував мирян до святості, а також активно полемізував з кальвіністами, сприяючи відродженню католицтва у Франції. Вартість марки із зображенням святого - 2,55 євро. Вона випущена накладом 120 тис. примірників.

Відео дня