Фото: leisure-blog.com

У Кенії вбили католицького священика. Як повідомляє "Седмиця" з посиланням на інформаційне агентство "Fides", Еванс Джума Одуор був знайдений без свідомості в неділю ввечері, 22 жовтня, біля заводу з обробки цукрового очерету в Мухороні, в 30 км від жіночого монастиря Ньябондо. Спалений корпус його автомобіля було виявлено на відстані 5 кілометрів від того місця, де був знайдений смертельно поранений священик.

Еванс, у якого були важкі травми голови, помер у лікарні через декілька годин, не приходячи у свідомість.

Еванс Джума Одуор був парафіяльним священиком у церкві Сігоморе в єпархії Кісуму на Заході Кенії.

Відео дня

Згідно з даними місцевих ЗМІ, два тижні тому Еванс виступив із публічним зверненням до уряду, закликавши припинити вбивати Ло, етнічну групу Раїли Одінга, провідного противника президента Ухуру Кеньяатти на президентських виборах, які пройшли 8-го серпня, після чого їх підсумки були анульовані Верховним судом.

Напруженість у Кенії дуже зросла напередодні повторних президентських виборів, які проводитимуться 26 жовтня і бойкотуються Одінгою. За останні кілька днів понад 40 людей загинули під час зіткнень з поліцією. Політичне протистояння переросло в етнічну площину. Сьогодні в Кенії згадують серйозні інциденти, які спалахнули близько 10 років тому після суперечливих президентських виборів у грудні 2007 р. і призвели до загибелі тисяч і втечі мільйонів кенійців.