Фото: священик Мауріціо Паллу / romasette.it

Італійський місіонер Мауріціо Паллу, викрадений 13 жовтня і звільнений чотири дні потому, впевнений, що вийти на свободу йому допомогла Сама Діва Марія. Про це повідомляє "Благовіст-Інфо".

В інтерв'ю Радіо Ватикану 63-річний священик зазначив, що його викрали 13 жовтня – у день, коли виповнилося рівно 100 років з останнього явлення Божої Матері в Фатімі. О. Мауріціо, служить у Нігерії три роки, попався в руки викрадачів вже вдруге. Перше викрадення сталося в 2016 році, і тоді священик пробув у полоні всього кілька годин.

На цей раз, розповів о. Паллу, він виразно відчув, що «Мадонна і всі святі» допомогли йому залишитися неушкодженим. «Мені було страшно, але я відчував допомогу Діви, - поділився він. – Господь умягчил серця викрадачів».

Відео дня

«У Бога – великі плани щодо цієї країни, де лютують демони, - додав о. Мауріціо Паллу. – У Нігерії біси тримають у рабстві мільйони людей, використовуючи для цього брехню, боягузтво й корупцію».

О. Паллу, клірик Римської єпархії і член руху «Шлях неокатехуменату», і двоє супроводжуючих його осіб були викрадені 13 жовтня на дорозі в місто Бенін-Сіті.

Наступного дня після звільнення священика, 18 жовтня, Римська єпархія виступив із заявою, в якій висловила «радість і подяку Господу», а також подякувала Папі Франциску за його молитви. У день викрадення прес-секретар Ватикану Грег Берк повідомив у своєму твіттері, що понтифік знає про долю о. Мауріціо й молиться про нього.

В останні роки північна частина Нігерії піддається терору ісламських радикалів, об'єднаних в рух «Боко Харам», пов'язаний з «Ісламською державою». Інцидент із італійським місіонером стався на півдні країни, де переважають християни й анімісти. Ймовірно, мова йшла про кримінальний бізнес – викрадення з метою викупу.