Фото: tonkosti.ru

Комісія єпископських конференцій Європейського Співтовариства готує нараду на тему майбутньої інтеграції континенту, яка пройде у Ватикані. У контексті Brexit політики зберуться разом із ієрархами, щоб переосмислити європейський проект, відходячи від зроблених у минулому помилок і повертаючись до початкового бачення батьків-засновників, повідомляє "Седмиця".

Як вважає генеральний секретар Комісії священик Олів'є Пакьен, Європа сьогодні переживає важкі моменти, але ситуація не є складнішою, ніж 60 років тому, коли почав формуватися Європейський Союз.

Священик нагадав, що будівництво єдиної Європи було боротьбою за мир на континенті, і ця мета була досягнута, проте, як і раніше зусилля в цьому напрямку необхідні.

Відео дня

«Якщо ми нічого не робитимемо, ризикуємо, що ситуація буде ще гіршою», - сказав французький священик-домініканець в інтерв'ю Радіо Ватикану. Він визнав, що думки про моделі інтеграції розділилися не лише серед європейських політиків, а й у Церкві.

«Без сумніву, ми зараз зіткнулися з пошуком європейської ідентичності. Тут з'являються різні слова: ідентичність, цінності, європейські цінності. Але якщо попросити назвати список цих цінностей, виходить, що такого немає. Ніхто не знає, про що йде мова», - резюмував священик. «Якщо ми не знаємо, хто ми є, нам важко буде прийняти іншу людину», - додав генеральний секретар Комісії.

Пакьен зазначив, що Християнська Церква прийшла в Європу більше двох тисяч років тому і «вкорінилася у всьому розмаїтті континенту». Місія Церкви, вважає домініканець, - сказати Європі, що «потрібно піклуватися про своє коріння, а не просто збирати плоди, з дерева, яке росте».

Ватиканська зустріч єпископів і політиків на тему європейської інтеграції відбудеться 27 - 29 жовтня.