Фото: cruxnow.com

Феміністки влаштували на батьківщині Папи Римськго в Аргентині «топлес протест» проти Католицької Церкви.

Як повідомляє "Седмиця" з посиланням на видання "Crux", 15 жовтня аргентинські феміністки, які виступають за легалізацію абортів і проституції, організували те, що вони називали «протестом грудей» поблизу католицького кафедрального собору в північному місті Резистенсія (Resistencia). Феміністки, оголилися до пояса, закидали «коктейлями Молотова» церкву, а також кидали в будівлю храму камені, пляшки, фекали й муляжі використаних тампонів. Вони також зверталися до Папи Франциску по імені, скандуючи: «Бергольо, дивись, ті, хто роблять аборти, складають більшість».

За різними оцінками, близько 40 000 жінок взяли участь у мітингу, який завершив 32-ю «Національну зустріч жінок» Аргентини, яка відбулася 14-16 жовтня в місті Резистенсія. Щоб уникнути звичайних щорічних нападів на собори в містах, де відбуваються ці зустрічі феміністок, влада міста стежила за тим, щоб будівля храму не була включена в маршрут учасниць заходу. Однак близько 5 000 протестуючих прорвали огорожу й все одно пішли до собору. Жінки, які напали на собор, також скандували різні гасла, в тому числі: «Церква, сміття, диктатура», «Візьми свої розарії з наших яєчників», «Католицькій апостольській, Римській Церкві, яка хоче помістити себе в нашу постіль, ми говоримо, що хочемо бути повіями, трансвеститами й лесбіянками. Законний аборт у будь-якому місці», «якби Папа був жінкою, аборт був би узаконений».

Відео дня

Мітинг поблизу собору також включав акцію «Художнє втручання в собор у Резистенсіа», під час якої на будівлю храму проектували образи полум'я, ніби будівля горить. Також на собор проектували зображення наслідування «П'єти» Мікеланджело з фігурою оголеної жінки замість Христа.

Учасники акції також закликали державу припинити субсидіювання Церкви. Деякі феміністки вигукували: «Смерть Папи».

Президент Аргентини Маурісіо Макрі, як і його попередники, кілька разів говорив, що він не планує легалізувати аборти, і навіть молився про захист життя при закритті ХІ Національного євхаристійного конгресу минулого року.

Архієпископ Резистенсії Рамон Дус (Ramón Dus) опублікував напередодні акції феміністок відозву до пастви, звернувшись до віруючих католиків із закликом проявити привітне ставлення до феміністкам, а не боятися, немов ми зіткнулися з ордою дикунів».

Однак ці щорічні зустрічі феміністок - не єдині прояви войовничого антиклерикалізму в рідній країні Папи Франциска - Аргентині, коли феміністські мітинги обертаються нападами на церкви. На початку цього року, 8 березня, коли світ відзначав Міжнародний жіночий день, жінка, одягнена як Діва Марія, зробила вигляд, що зробила аборт перед собором.