Фото: Axar.az / Калліста Гінгріч

Сполучені Штати матимуть нового посла при Святому Престолі - американський сенат затвердив Каллісту Гінгріч в якості нового дипломатичного представника США у Ватикані. Про це повідомляє "Седмиця" з посиланням на Ватиканське радіо.

Калліста Гінгріч змінить на цій посаді Кена Хакета, який працював при Ватикані з 2013 року, який до своєї дипломатичної кар'єри був відомий в якості глави католицької благодійної організації "Catholic Relief Service". Раніше, з 2009 по 2012 рік посаду дипломатичного представника США при Святому Престолі займав католицький теолог Мігель Діас, американець кубинського походження.

61-річна Каліста Гінгріч відома в якості продюсера історичних документальних фільмів і глави мультимедійної та консалтингової компанії. Посольство США при Святому Престолі повідомило також, що дипломат протягом двох десятиліть співала в хорі національного санктуарію Непорочного Зачаття у Вашингтоні. Гінгріч також служила чиновником у Конгресі США і була головою благодійного фонду "Gingrich Foundation". Вона одружена з колишнім спікером Палати представників США і республіканським кандидатом у президенти в 2012 р. Ньютом Гінгрічем.

Відео дня

Дипломатичні відносини між США та Святим Престолом були встановлені в 1984 році. Цьому сприяла зустріч президента Рональда Рейгана з Папою Римським Іоанном Павлом II.