Фото: Священик Мауріціо Паллу / thepeninsulaqatar.com

Італійський місіонер був викрадений 12 жовтня на півдні Нігерії групою озброєних людей.

Як повідомляє "Седмиця", 63-річний священик Мауріціо Паллу, член конгрегації Шляху неокатехуменату, уродженець Флоренції, був викрадений серед білого дня неподалік від міста Бенін-Сіті. Викрадачі – члени місцевого ополчення – заволоділи цінностями, які перебували в машині священика, але відпустили нігерійців, які супроводжували о. Мауріціо.

Як повідомив директор прес-служби Ватикану Грег Берк, Папа Франциск, якому було повідомлено про викрадення, молиться про місіонера.

Відео дня

Міністр закордонних справ Італії підтвердив факт викрадення, додавши, що ця справа перебуває на контролі.

Також інформація була підтверджена архієпископом Абуджі Джоном Олорунфеми Онаієканом, який розповів журналістам, що нігерійські сили безпеки роблять все можливе, щоб знайти його. «На сьогодні у нас немає ніяких відомостей про о. Мауріціо, але ми впевнені, що він буде звільнений», - заявив єрарх.

Місто Бенін-Сіті розташоване в 300 км на схід від Лагосу, є столицею нігерійського штату Едо, де нерідко вчиняються викрадення заради викупу, повідомляє The Peninsula. Злочинці часто захоплюють забезпечених нігерійців і іноземців, яких, як правило выпусают через кілька днів, отримавши викуп.

Про о. Мауріціо Паллу відомо, що він здобув історичну освіту. 11 років, залишаючись мирянином, ніс місіонерське служіння в різних країнах світу. У 1988 році він поступив у семінарію, 1991 був рукопокладений у священика, ставши кліриком Римської єпархії. Деякий час він служив у Римі та Нідерландах, а потім поїхав в Африку. Останні три роки він служив у Нігерії.