Фото: thejournal.ie

Папа Римський прийняв на приватній аудієнції у Ватикані учасників першого конгресу «Гідність дитини в цифровому світі», організованого Центром захисту дітей при Папському Григоріанському університеті в Римі. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Звертаючись до учасників зустрічі, Папа зазначив, що визнання та захист людської гідності є принципом й основою кожного законного соціального та політичного порядку:

"Ми повинні тримати очі відкритими й не приховувати правду, яка є неприємною, і яку ми не хочемо бачити "Інтернет має свою темну сторону ('темну мережу'), де зло знаходить нові, ефективні й проникливі способи діяти і розширюватися. Розповсюдження друкованої порнографії в минулому було невеликим явищем, в порівнянні з поширенням порнографії в мережі. Ви чітко вказали це на основі твердих досліджень і документації, і за це ми вдячні».

Відео дня

«Багато разів і в багатьох різних країнах я зустрічався поглядом з очима дітей, бідних і багатих, здорових і хворих, радісних і страждаучих. Усі ми маємо цей досвід, коли діти дивляться нам в очі: це зворушує нас до глибини серця і вимагає від нас випробування совісті. Що ми робимо, щоб ці діти могли продовжувати посміхатися нам, з ясними очима, повними довіри і надії? Що ми робимо для того, щоб вони не втратили це, щоб ці очі не були збентежені і забруднені тим, що вони знайдуть в Інтернеті, який стає невід'ємною і важливою частиною їх щоденного життя?», - сказав Папа.