Фото: azh.kz

Число підписників мікроблога Папи Римського у Twitter @Pontifex перевищила 40 мільйонів.

Як повідомляють "РИА Новости", мікроблог глави Римо-Католицької Церкви ведеться на дев'яти мовах: англійською, арабською, іспанською, італійською, латинською, німецькою, польською, португальською та французькою. Найбільше передплатників у іспаномовної версії (14,6 мільйона), на другому місці за популярністю знаходиться англомовний варіант (близько 14 мільйонів), замикає лідируючу трійку ресурс італійською мовою (майже 4,7 мільйона). Найменше фоловерів у арабській версії мікроблогу (388 тисяч).

Аккаунт понтифіка в Twitter був запущений у Ватикані менше п'яти років тому. Перший запис у ньому зробив 12 грудня 2012 року попередник Франциска на Апостольському престолі Папа Бенедикт XVI. Нинішній понтифік помістив своє перше повідомлення у мікроблозі вже на п'ятий день після обрання на Апостольський престол і з тих пір дуже активно використовує цей ресурс для спілкування з віруючими.

Відео дня

Число фоловерів папського мікроблогу перевищило 10 мільйонів в жовтні 2013 року, а вже у квітні 2015 року вона подвоїлася.

"Інтерес до слова Папи Римського в Twitter залишався незмінним у ці роки. Більш того, за останні 12 місяців кількість фоловерів зросла більш ніж на 9 мільйонів, демонструючи постійну увагу людей - звичайних персон, християн і нехристиян, політичних лідерів, а також діячів культури до твітів Святого отця. Особиста присутність Папи Франциска в соціальних мережах супроводжується численними заявами про місії християн на "Цифровому континенті", - наголошується в повідомленні Секретаріату з комунікацій Святого престолу.

Очікується також, що найближчим часом число фоловерів папського аккаунта в Instagram, який був відкритий 19 березня 2015 року, досягне 5 мільйонів. Примітно, що більшість передплатників понтифіка в Instagram становлять молоді люди у віці від 25 до 34 років. Найбільшою популярністю аккаунт @Franciscus користується в Бразилії та США.