Франс Прес

У Польщі 7 жовтня відбувся день молитви, в якому взяли участь десятки тисяч католиків.

Як повідомляє Російська служба ВВС, їх закликали збиратися в заздалегідь визначених місцях на кордонах країни, щоб спільно помолитися за спасіння Польщі і всього християнського світу.

Керівництво церкви стверджує, що ця подія носить виключно релігійний характер, проте існують побоювання, що таким чином церква благословляє відмову польської влади впускати в країну мігрантів-мусульман.

Відео дня

На відведені під молитви місця на кордонах автобуси доставили тисячі віруючих з більш ніж 300 католицьких парафій по всій Польщі.

Молільники шикувалися в довгі шеренги в полях, на вулицях міст і на балтійських пляжах.

"Ми прибули на кордон Польщі, щоб помолитися за поляків і за весь світ, - заявила одна з учасниць цього заходу. - Ми хочемо, щоб наша католицька віра не зникла, щоб наші діти жили в світі, щоб наші брати в інших країнах зрозуміли, що наша віра непохитна".

Деякі священики та богослови виступили із заявами про те, що цей захід може бути сприйнято як ознаку підтримки католицькою церквою відмови уряду Польщі приймати біженців з мусульманських країн. Більшість поляків підтримують цю політику.

Однак організатори дня молитов наполягають на тому, що він не був спрямований проти кого чи чого б то не було.

Молитовні місця на кордоні, за їх словами, були обрані тільки для того, щоб підкреслити, що молитви будуть спрямовані всьому світу.