Фото: holyseemission.org

Ватиканський секретар зв'язків з державами монс. Підлогу Річард Галлахер виступив на 72-й сесії ООН, присвяченій «Боротьбі за мир та гідне життя для всіх на екологічно стійкій планеті».

Як повідомляє Радіо Ватикану, архиєпископ наголосив, що в центрі уваги держав має бути захист гідності, основних прав і свобод людини, і зокрема її права на життя та віросповідання. Саме ці права є стовпами миру, безпеки і людського розвитку, і вони мають бути укріплені практичними юридичними зобов'язаннями.

Держави мають усвідомити свою відповідальність за долю світу: у зв'язку з цим архієпископ висловив глибоку стурбованість Святішого Престолу з приводу збройних конфліктів і геноциду в різних частинах планети, етнічних чисток, незаконного обігу зброї і наркотиків, корупції та тероризму, сучасної работоргівлі та загрози ядерного конфлікту. Мільйони людей змушені покидати рідні землі, перетворюючись на мігрантів, часто позбавлених основних прав.

Відео дня

Монс Галлахер підкреслив, що старання Католицької Церкви спрямовані на боротьбу з цією світової несправедливістю, та від імені Святійшого Престолу висловив сподівання, що Організація Об'єднаних Націй буде в змозі відповісти на ці злободенні виклики.