Фото: Openarium.ru

З ініціативи католицьких єпископів Великобританії в країні була організована нова робоча група з боротьби з сучасним рабством. Президент Єпископської конференції Англії та Уельсу кардинал Вінсент Ніколс очолив перше засідання робочої групи, повідомляє Радіо Ватикану.

«У найближчі місяці новий орган представить деякі конкретні пропозиції на розгляд Конференції Групи Святої Марти, яка збереться в лютому наступного року у Ватикані», - йдеться на офіційному сайті британського єпископату.

До складу робочої групи входять фахівці в галузі економіки, юриспруденції, добродійності, представники поліції і соціальної комунікації. Проект підтримується двома провідними газетами - «Evening Standard» і «Independent», які в ці дні почали опитування про ситуації сучасного рабства у Великобританії. Мета акції - пролити світло на характерні риси та масштаб цього лиха, заявляючи про необхідність цілеспрямованих ініціатив, а також дати громадянам практичні вказівки для боротьби з сучасним рабством.

Відео дня

«Лондон - це центр процвітання і підприємництва, але у нього є також і темні сторони», - підкреслив на першому засіданні робочої групи архієпископ Вестмінстерський кардинал Вінсент Ніколс.