Фото: ru.radiovaticana.буде

Секретар Святійшого Престолу зв'язків з державами архієпископ Пол Річард Галлахер підписав від імені Держави Граду Ватикан Міжнародний договір про заборону ядерної зброї.

Як повідомляє Радіо Ватикану, документ був прийнятий за підсумками Конференції Організації Об'єднаних Націй. Коментуючи цей крок у своєму виступі в Нью-Йорку, ватиканський дипломат зазначив, що дана угода є важливою віхою в низці правових документів щодо запобігання глобальної загрози ядерних озброєнь на шляху до їх повної ліквідації.

Перед обличчям зростаючої напруженості через північнокорейську ядерну програму необхідно відновити шлях переговорів, підкреслив прелат. Потрібно подолати ядерну загрозу, політику військової переваги, ідеологію «холодної війни».

Відео дня

Монс. Галлахер нагадав про слова Папи Франциска з його послання від 23 березня стосовно ядерної зброї: «Міжнародне співтовариство має брати далекоглядні стратегії для досягнення миру і стабільності, уникаючи короткозорих підходів у вирішенні національних і міжнародних проблем безпеки.<...> Етика і право, засновані на загрозі взаємного знищення в перспективі загибелі всього людства, суперечить самому духу Організації Об'єднаних Націй».

Ватиканський секретар зв'язків з державами зазначив, що ядерна зброя пропонує помилкове відчуття безпеки, а мир «у перспективі ядерного стримування» - не більш ніж трагічна ілюзія. Дуже важливо, підкреслив на закінчення монс. Галлахер, замінити логіку страху і недовіри етикою відповідальності й атмосферою довіри за допомогою багатостороннього діалогу.