Фото: catholicnews.org.ua

Єпископська конференція США 23 і 24 вересня проведе в парафіях країни надзвичайний збір пожертвувань для постраждалих від недавнього урагану «Ірма». Про це повідомляє "Радіо Ватикану".

«Ми знаємо, що ситуація невідкладна, але також усвідомлюємо, що шлях до відновлення і реконструкції громади неблизький і буде потрібна подальша підтримка», - пише глава американського єпископату кардинал Даніель Ді Нардо в спеціальному посланні.

Помісна Церква закликає своїх вірних зробити екстрений збір пожертвувань, які «будуть направлені в постраждалі райони для гуманітарної допомоги, довгострокового сприяння відновлення зруйнованих громад, а також для душпастирських потреб Церкви США та Карибського басейну».

Відео дня

За словами кардинала Ді Нардо, «Церква є руслом благодаті й солідарності, тому що вона надає допомогу та підтримку. Однак, як це нерідко трапляється, Церква сама потребує значної підтримки, оскільки багато її структур є пошкодженими, а виснаження ресурсів ускладнює надання душпастирської допомоги тим, хто її потребує».

Урагану «Ірма» була присвоєна вища категорія небезпеки: на своєму шляху він приніс численні руйнування в районах Сен-Мартена, Віргінських островів, Куби, Флориди, Антильських островів; стихія забрала понад 40 людських життів, десятки людей отримали поранення.