Фото: blagovest-info.ru

Папа Римський прийняв у Клементийскому залі Апостольського палацу Ватикану делегатів Італійської асоціації мандрівних артистів цирку. Як повідомляє "Благовіст-Інфо" з посиланням на служби друку Святого престолу, аудієнція була присвячена 70-річчю діяльності асоціації.

Глава Римо-Католицької Церкви дав високу оцінку творчим досягненням і соціальній місії майстрів цирку й зізнався, що з молодих років вважає себе прихильником цього мистецтва. За словами понтифіка, йому "більше подобається нехитра циркова реміснича краса, ніж та, що виробляється потужною індустрією шоу-бізнесу".

«Навіть дорослі [в цирку] знаходять заново радість дитинства, - зазначив понтифік. - Вони перетворюються на дітвору і повертаються до коріння дитячої пам'яті».

Відео дня

За словами понтифіка, покликання циркових артистів - це радість, що передається з покоління в покоління навіть ціною значних жертв. Так, серед труднощів, з якими зіштовхуються мандрівні артисти та їхні сім'ї, Папа згадав проблеми з облаштуванням стоянок «караванів», недовіру місцевих громад, які «не завжди розуміють соціальну цінність такого роду видовищ».

У зв'язку з цим римський архиєрей закликав артистів «не втрачати настрою, але продовжувати свій шлях, щоб наші міста і країни не втратили краси і радості від їх присутності та мистецтва».

На закінчення аудієнції канатохідці і жонглери продемонстрували свою майстерність Папі Франциску. З репродукторів звучала музика італійського композитора Ніно Роти до культового фільму Федеріко Фелліні «Дорога» (1954), присвяченого мандрівним артистам.