Фото: tcc.com.ua

Під час апостольської поїздки в Колумбію, яка завершилася 11 вересня, Папа Франциск зустрівся з трьомастами дітьми з єпархіального дитячого будинку «Огар-де-Сан-Хосе» у Медельїні, які були кинутими або стали жертвами насильства. Нагадуючи про ці сумні обставини, Папа сказав, що при вигляді цих дітей «болить душа», повідомляє Радіо Ватикану.

Вони возлюблені Іісусом, і не можна миритися з тим, що з ними погано поводяться, позбавляючи права на радісне та спокійне дитинство і права на майбутнє. У «Огар-де-Сан-Хосе» - «Будинку Святого Йосипа» - діти здобули другу сім'ю, про що Папі розповіла одна з його мешканок.

Папа нагадав, що Іісус в дитинстві також був жертвою ненависті й переслідування - Він повинен був залишити Свою землю, Свій дім, щоб уникнути смерті. Іісус, підкреслив Папа, «не залишає нікого із страждаючих», тим більше дітей.

Відео дня

Папа закликав не втрачати з поля зору двох аспектів, які є відмінною рисою християнства: перший – це «бачити Іісуса в малих і слабких» і другий – «приводити дітей до Іісуса». Папа побажав, щоб заступництво святого Йосипа надихало їх на турботу про дітей, які є майбутнім колумбійського суспільства, всього світу і всієї Церкви».