Фото: 112.ua

Конференція католицьких єпископів Шрі-Ланки (Cbcsl) виступила із засудженням нового закону про аборти, схваленого парламентом країни. Повідомляє Радіо Ватикану.

Єпископи відкидають будь-які виправдання для знищення людського життя. Минулого тижня уряд Майтрипала Сирисена узаконив практику переривання вагітності у двох випадках: якщо дитина була зачата у результаті зґвалтування  і якщо плід має важкі вади розвитку.

У заяві помісної Церкви, опублікованій після прийняття нового закону, говориться: «Єпископська конференція рішуче засуджує будь-які зусилля з легалізації абортів». На чолі з президентом єпископату монс. Вінстоном С. Фернандо прелати підкреслюють: «Ніщо не повинно компрометувати правосуддя, особливо коли йдеться про право на життя ненародженої дитини. Не можна захищати права однієї людини і порушувати права іншої».

Відео дня

Згідно з опитуванням Університету Келанії, минулого року у Шрі-Ланці щодня відбувалося 650 штучних переривань вагітності. Викладач факультету соціології проф. К. Карунатилейк заявив, що «з початку року було проведено близько 240 тисяч незаконних абортів. Порівняно з минулими роками їх кількість зростає».