Фото: arabfeed.com

Єпископська конференція США заявила про створення спеціальної комісії з боротьби з расизмом. Головою комітету призначено єпископа Янгстауна монс. Джордж Ст. Маррі з штату Огайо, повідомляє Радіо Ватикану.

Завдання нового церковного органу: «протистояння гріху расизму в нашому суспільстві і в нашій Церкві», а також «невідкладний пошук спільних рішень разом з американським суспільством».

За словами президента американського єпископату кард. Даніеля Ніколаса Ді Нардо, «останні події показали, наскільки гріх расизму продовжує мучити наш народ. Нова комісія об'єднає зусилля Католицької Церкви й суспільства в боротьбі з цим гріхом, вислуховуючи страждають від нього людей і сприяючи взаєморозумінню в громадянському суспільстві».

Відео дня

Американський кардинал заявив, що «місія Церкви полягає у вихованні гідності, властивої кожній людині. Марші розпалюють ненависть організовані групи - такі як Ку-клукс-клан і неонацисти - завдають образи і кидають виклик гідності людському життю».

Єрарх закликав віруючих «рішуче встати на боротьбу з расизмом», а тих, хто «ховається під білими капюшонами і нацистською символікою» - до каяття, тому що «злочинні акти насильства щодо афро-американців й людей з іншим кольором шкіри, євреїв, іммігрантів і багатьох інших ображають нашу віру, але водночас зміцнюють нас у прагненні знайти загальне рішення проблеми».

Найближчим часом Єпископська конференція США опублікує конкретні напрями діяльності Комісії з боротьбі з расизмом.