Фото: hyser.com.ua

Сьогодні завершується законодавчий термін для визначення того, чи буде Австралія проводити загальнонаціональний референдум з питання про зміну юридичного визначення шлюбу. Якщо прихильники референдуму виконають усі вимоги закону про референдум, то плебісцит з питання про шлюб має відбутися в період з 12 вересня по 7 листопада цього року, повідомляє "Седмиця".

Австралійський католицький єпископат закликав віруючих, щоб у разі, якщо референдум все ж відбудеться, голосувати проти зміни визначення шлюбу в австралійському законодавстві.

Католицький єпископат Австралії у своєму посланні нагадав віруючим, що шлюб - не лише таїнство Церкви, а й взагалі фундамент людського суспільства, особливо - внаслідок виняткової ролі обох батьків у вихованні дітей. Зміна визначення шлюбу, як зазначають австралійські єпископи, свідомо веде до того, щоб створювати сім'ї без тата й мами і тим самим позбавити дитину, принаймні, одного з батьків. Таким чином, інтереси й схильності дорослих будуть поставлені над правами дитини, наголошується в посланні.

Відео дня

Зміна визначення шлюбу, на думку католицького єпископату Австралії, призведе також і до погроз, пов'язаних з правом на свободу віросповідання і свободу слова і переконань.