Фото: fishki.net

У Кенії не вщухають заворушення після виборів 8 серпня, коли переможцем був оголошений чинний глава держави Ухуру Кеніата. Червоний Хрест стверджує, що, щонайменше 23 людини були вбиті в зіткненнях між фракціями, близько сотні людей поранені, повідомляє Радіо Ватикану.

У цей драматичний момент для країни помісна Церква закликає повернутися до миру і національної єдності. Єпископська конференція оприлюднила послання, в якому затверджує: вибори стали справжнім викликом для населення країни, і в сформованих умовах президент і його уряд покликані «діяти негайно з метою об'єднання нації, поділеної періодом виборів. Ми сподіваємося, що жодна громада не буде ізольована з причини своєї політичної позиції», - пишуть ієрархи.

Єпископи закликають усіх громадян діяти в ім'я єдності, миру і примирення.

Відео дня

Звертаючись до органів правопорядку, єпископи висловлюють вдячність за їх зусилля по збереженню безпеки під час голосування, але в той же час просять «уникати надмірного застосування сили проти натовпу, поважаючи недоторканність життя». Завдання поліції - «захищати громадян Кенії та їх майно». «Жодне життя не маэ бути втраченим через вибори», - підкреслюють єпископи.

Що стосується протестів опозиції за підсумками виборів, єпископи просять обидві сторони «вдаватися до правових інструментів, передбаченим конституцією». Звертаючись безпосередньо до громадян країни, кенійські єпископи дякують їм за участь у виборах і запрошують зберігати спокій і терпіння за будь-яких обставин, нагадуючи, що «Церква готова бути поруч з народом і завіряє його в молитвах і постійній підтримці».