Фото: notey.com

У день Успіння Пресвятої Богородиці, 15 серпня, римська Громада Святого Егідія організувала святковий обід для бідних, а на 16 серпня запланувала великий фестиваль кавунів.

Як повідомляє Радіо Ватикану, всюди в Італії, де є осередки Громади Святого Егідія, здійснюються акції солідарності з нужденними. У Римі відкрита нова їдальня на вулиці Дандоло, волонтери продовжують роздавати вечері в центрі і на околиці столиці, - у місцях, де живуть безпритульні. У цей період тисячі людей з усієї Італії висловили бажання провести свою відпустку в якості волонтерів у громаді Риму та інших міст; у ці особливо спекотні дні вони допомагають бідним.

Влітку Громада Святого Егідія охоплює особливою турботою літніх людей, які залишаються наодинці у своїх квартирах. Прикладом тому служить програма «Хай живуть люди похилого віку!», яка ставить у центр уваги тих, кому за вісімдесят.

Відео дня

У день Успіння Пресвятої Богородиці римська Громада Святого Егідія організовує свято солідарності з іммігрантами, - з «новими європейцями», біженцями, які прибули через гуманітарні коридори, з циганськими родинами. Свято допомагає їм подолати самотність і показує справжнє обличчя Італії, яка не забуває про бідних.