Фото: donbass.comments.ua

Завдяки акції «Папа для України» за останній рік вдалося здійснити близько 80 великих і малих проектів.

Як повідомляє Радіо Ватикану, 3 квітня 2016 року Папа закликав усі католицькі парафії Європи провести збір пожертвувань для жителів України, які страждають від наслідків військового конфлікту на сході країни, зокрема, для біженців і внутрішніх переселенців. Через три тижні такий збір був проведений у всіх церквах європейського континенту, включивши в себе також значне пожертвування особисто від Папи Франциска.

Розподілом коштів від цієї надзвичайної гуманітарної акції займався спеціально створений Технічний комітет під керівництвом допоміжного єпископа Харківсько-Запорізької єпархії монс. Яна Собіло.

Відео дня

Інформація про затверджені та реалізовані проекти допомоги знаходить постійне відображення на сайті popeforukraine.com.ua.

Апостольська нунціатура в Україні повідомила про завершення річної роботи Технічного комітету, який виконав поставлені перед ним завдання.

Починаючи з 1 вересня в Києві координацією проекту займеться Технічний секретаріат: він продовжить співпрацю з організаціями, які вже були обрані Комітетом. Нові проекти будуть подані і розглянуті у спрощеній формі. Координатором Технічного секретаріату стане монс. Едуард Кава, допоміжний єпископ Львівської архидієцезії латинського обряду, а його радником - монс. Кеннет Новаковський, єпископ канадської єпархії Нью-Вестмінстера Української греко-католицької Церкви.

Державний секретаріат Святішого Престолу доручив апостольському нунцію в Києві архієпископу Клаудіо Ґуджеротті висловити глибоку подяку комітету акції "Папа для України" і особливо його президенту за відданість, щедрість й ефективність проведеної діяльності". У посланні звучить побажання успішної роботи новому Технічному секретаріату та вдячність за висловлену готовність.