Фото: wikipedia.org

Монс. Марк Джозеф Сайтц, предстоятель техаської єпархії Ель-Пасо, опублікував пастирське послання, в якому виступив проти «демонізації» мігрантів, мілітаризації кордону та самої американської імміграційної системи, яка, за словами прелата, розлучає сім'ї. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

Національна безпека не може ставати «приводом для зведення стін і закриття дверей перед мігрантами і біженцями», - заявляє американський єпископ, закликаючи католиків слухати Церкву та бути відкритими для мігрантів: «Бог створив такий світ, в якому є місце для всіх», - підкреслюється в документі.

«Мій пастирський обов'язок аналогічний Євангеліє Іісуса Христа: ставитися до іноземця, який живе з вами, наче він народився серед вас», - пише єпископ прикордонної єпархії. Монс. Сайтц, який критикує нинішню систему, яка, за словами прелата, «руйнує історичну відкритість країни до біженців і людей у пошуках притулку».

Відео дня

Пастирське послання містить кілька свідчень самого єпископа щодо мігрантів: ці випадки відображають положення прикордонних громад і населення Центральної Америки, яке відправляється в довгу «подорож надії».

Пастирське послання американської Церкви завершується закликом до єдності.