Фото: РИА Новости

Два католицьких священика були викрадені в Демократичній Республіці Конго.

Як повідомляє "Седмиця" з посиланням на інформаційне агентство "Fides", П'єр Акілімалі та Чарльз Кіпаса 17 липня були викрадені невідомими озброєними злочинцями в масках у приході Notre-Dame des Anges (Божої Матері Ангелів) у Беньюка, на північному сході Демократичної Республіки Конго.

Викрадення священиків засудила Конференція конголезьких католицьких єпископів, яка в спеціальній заяві з цього приводу зазначила, що в провінції панує атмосфера насильства та страху, і нагадала конголезькій владі про її «обов'язок гарантувати безпеку людей та їх майна».

Відео дня

Конференція конголезьких католицьких єпископів попросила, щоб сили безпеки країни «зробили все можливе, щоб звільнити цих двох священиків з рук викрадачів і знищити злочинну мережу, яка дестабілізує мир у регіоні Бені».

За даними конголезьких правозахисних організацій, два священики були викрадені приблизно десятьма озброєними чоловіками, які напали на прихід. Нападники легко здолали кількох семінаристів, які служили у приході й забрали два автомобіля та два мотоцикли, які використовуються священиками. Ці два позашляховики були пізніше знайдені біля національного парку Вірунга.