Фото: wikipedia.org

Кардинал Райнхард Маркс, архієпископ Мюнхена і Фрайзінга, стверджує, що прийняття Рейхстагом Німеччини закону, який легалізує одностатеві «шлюби» в країні, не є поразкою для католицизму. Баварський кардинал заявив, що Католицька Церква має більше непокоїтися через нетерпимість до гомосексуалістів, повідомляє "Седмиця" з посиланням на "Augsberger Algemeine".

Кардинал Райнхард Маркс, який нині є президентом Конференції католицьких єпископів Німеччини, а також членом Ради кардиналів при Папі Франциску, сказав, що Католицька Церква має «висловити наше співчуття з приводу того, що ми не зробили нічого, щоб виступити проти німецького закону, який до 1994 року допускав судове переслідування гомосексуалістів».

Що стосується голосування, яке пройшло в німецькому Рейхстазі 30 червня з питання про визнання одностатевих «шлюбів», кардинал Маркс сказав, що «це не було головним занепокоєнням для Церкви». «Церковне вчення не може бути закодованим у законодавстві світської держави», - сказав баварський прелат.

Відео дня

Коли кардинала Маркса запитали, чи означає юридичне визнання одностатевого «шлюбу» втрату впливу католицизму, він відповів: «Ми просто не формуємо нашу думку в закони і таким чином не вимірюємо вплив Церкви».

«У світському суспільстві держава має видавати закони, дійсні для всіх», - сказав кардинал Маркс. При цьому він стверджує, що визнання Німецькою державою гомосексуальних союзів ніяк не торкнеться розуміння шлюбу в Католицькій Церкві.