Фото: azovtour.com.ua

Шлюб - це союз виключно між чоловіком і жінкою, відкритий для народження дітей: про це рішуче заявляє Католицька Церква Мальти після легалізації парламентом країни, на основі голосування, одностатевих шлюбів. Про це повідомляє Радіо Ватикану.

«Шлюб між чоловіком і жінкою є моделлю, яка завжди приймалася усім людством, і не лише християнами», - підкреслюють мальтійські католицькі ієрархи.

«Впроваджуючи нейтральну концепцію громадянського шлюбу, відкритого для всіх видів пар, - йдеться в заяві, - закон відкидає відмінності та природний принцип взаємності між чоловіком і жінкою». Коли ж ці розбіжності усуваються, сім'я позбавляється своїх антропологічних коренів. Як наслідок, відзначають прелати, це веде до зубожіння всього суспільства.

Відео дня

Водночас мальтійські єпископи наполягають на тому, що «Церква повністю поважає гідність кожної людини, незалежно від її вибору та зв'язків», тому що «для Церкви дуже важлива кожна людина, оскільки вона створена за образом і подобою Божою. Католицька Церква прагне приймати і дбайливо супроводжувати тих людей, які обирають відносини або спосіб життя, що відрізняються від християнського шлюбу».

Мальтійські єпископи звертають особливу увагу на захист дітей: «Церква сподівається, що після цього закону не вживатимуться заходи, які принижуватимуть гідність дитини, такі як прийняття сурогатного материнства або донорство гамет». У заяві прелатів звучить заклик до суспільства і надалі визнавати, що діти є великим даром, і вони завжди вимагають належних умов для свого зачаття, народження та зростання, які мають проходити в атмосфері спокою та любові».

На завершення заяви мальтійські єпископи нагадують про необхідність підтримки і зміцнення сімей, а також висловлюють вдячність «незліченну матерям і батькам, які наполегливо працюють, щоб залишатися вірними своїй життєвій місії і відданості дітям».