Фото: ru.radiovaticana.буде

В Орландо, в штаті Флорида, закінчився з'їзд американських католиків, в якому протягом чотирьох днів взяли участь близько 3000 католицьких лідерів, у тому числі 160 єпископів та представників 200 асоціацій.

Як повідомляє Радіо Ватикану, форум проходив на тему «Радість Євангелія в Америці». Організатором події, другої в історії Церкви США, виступила помісна єпископська конференція.

Серед низки питань, порушених на форумі в Орландо, були: нинішній політичний і культурний клімат, зростання агностицизму, вплив соціальних мереж, потреби і внесок у суспільство вихідців з Латинської Америки, расизм і соціальна ізоляція та пастирська турбота про осіб з гомосексуальними нахилами.

Відео дня

Головною метою зібрання були роздуми про сучасне благовістя в країні. Сьогодні більш, ніж будь-коли, відбуваються розділення внаслідок соціального відчуження, расизму та політичної поляризації.

Цей заклик відповів Папи Франциск у «Evangelii Gaudium». Він стосується не лише єпископів і духовенство, а й усієї Церкви: бути християнином означає не лише прийняти Іісуса Христа своїм особистим Спасителем: потрібно виходити на фізичні й екзистенційні периферії суспільства. Про це під час конференції заявив віце-президент Єпископської конференції США монс. Хосе Орасіо Гомес.

«Ці околиці є частиною наших міст і сіл, які ми ніколи не відвідуємо. Це житла бідняків, в'язниці та наметові містечка в наших громадських місцях: гіркі плоди безпритульності, експлуатації та несправедливості», - зазначив архієпископ Лос-Анджелеса.