Фото: вірмени сьогодні.я

Префект Конгрегації Східних Церков кардинал Леонардо Сандрі з 11 по 17 липня відвідає з пастирським візитом Україну.

За повідомленням Конгрегації Східних Церков, Папа Франциск просив кардинала Сандрі передати свої вітання й благословення всім українським католикам обох обрядів, православним братам і сестрам та всім людям доброї волі, повідомляє Радіо Ватикану.

Папа ще раз висловлює свою любов і близькість до жителів України, які страждають через збройний конфлікт. Він висловлює вдячність усім, хто трудиться на благо миру і примирення, поважаючи закон, допомагаючи своїми справами милосердя та солідарності багатьом нужденним і біженцям.

Відео дня

Згідно з програмою візиту в Україну, 11 липня кардинал Сандрі прибуде в Київ, де в супроводі апостольського нунція монс. Клаудіо Ґуджеротті й архієпископа Святослава Шевчука помолиться біля меморіального хреста на майдані Незалежності, а потім відвідає музей Голодомору та вшанує пам'ять загиблих.

У день святих апостолів Петра і Павла, 12 липня, кардинал візьме участь у Божественній літургії в столичному кафедральному соборі. Під час богослужіння ієрарх виголосить проповідь, а після літургії помолиться в крипті собору у гробниці покійного кардинала Любомира Гузара. У другій половині дня префект зустрінеться з семінаристами, а потім вирушить до Харкова, де відвідає місцеве відділення благодійного фонду «Карітас».

У четвер 13 липня кардинал Сандрі візьме участь у Божественній літургії в кафедральному соборі Харківського екзархату. Тут він освятить нову підземну каплицю й купольні хрести, а також зустрінеться з місцевим духовенством. У програмі візиту запланована зустріч з православним єпископом. У п'ятницю, після ранкової Меси в церкві Святого Іллі, кардинал зустрінеться з єпископом і священиками Донецького екзархату, відвідає місцеве відділення «Карітас» та соціальний центр. У другій половині дня ватиканський єрарх прибуде в Слов'янськ, відвідає католицький прихід і соціальний центр, і зустрінеться з біженцями.

У суботу 15 липня кардинал Сандрі відправиться в Івано-Франківськ. Тут він зустрінеться з місцевими ієрархами і приєднається до щорічного греко-католицького національного паломництва в Зарваниці. Кардинал звернеться з вітальним словом до молоді й - після процесії зі свічками - до прочан і виголосить проповідь під час вечірнього молебню до Пресвятої Богородиці.

У неділю 16 липня в Івано-Франківську префект Конгрегації Східних Церков візьме участь у літургії. Увечері кардинал прибуде до Львова, відвідає кафедральний собор Святого Юра та помолиться біля могили митрополита Андрія Шептицького та кардинала Йосипа Сліпого.

У понеділок, 17 липня, напередодні свого повернення в Рим, кардинал Сандрі зустрінеться з предстоятелем Католицької Церкви латинського обряду архієпископом Мечиславом Мокшицьким.

У повідомленні Конгрегації Східних Церков наголошується, що національне піше паломництво в Зарваниці стане приводом довірити Пресвятій Діві Марії прохання Папи Франциска, а для всіх віруючих - зміцнити молитовне завзяття і звернення до Бога.