Фото: sib-catholic.ru

Незважаючи на всі обіцянки і зусилля щодо досягнення цілей у галузі розвитку, сформульованих у Декларації тисячоліття ООН, мільйони людей залишаються відкинутими назад. Про це заявив монс. Іван Юркович у своєму виступі в Женеві на 26-му засіданні Постійної комісії при Всесвітній організації інтелектуальної власності, повідомляє Радіо Ватикану.

Під час зустрічі, присвяченій патентам й охороні здоров'я, ватиканський єрарх підкреслив, що доступ до недорогих і життєво важливих медикаментів є проблемою не лише для бідних країн, що розвиваються, але й для розвинених держав.

Постійний спостерігач від Святішого Престолу при ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві процитував слова Папи Франциска: «Дуже часто немає чіткого розуміння проблем, які особливо вражають людей знедолених; ці люди - велика частина планети, їх мільярди».

Відео дня

Архієпископ нагадав про звернення Папи до керівників фармацевтичної та діагностичної промисловості 14 квітня 2016 року: він закликав їх продовжувати старання щодо забезпечення загального доступу до лікарських засобів. Потрібно працювати до тих пір, поки не будуть знайдені ресурси і методи, щоб гарантувати доступ усім людям, а не лише привілейованій меншині: не буває такого людського життя, якае була б більш священним, ніж інше, підкреслив ватиканський дипломат.