Фото: ru.radiovaticana.буде

У 2018 році нетлінні останки святого Папи Іоанна XXIII на кілька днів повернуться на його батьківщину: цю новину 27 червня оприлюднила італійська єпархія Бергамо.

Як повідомляє Радіо Ватикану, в офіційному повідомленні йдеться:

«Папа Франциск заявив через Державний секретаріат про свою згоду на прохання єпископа монс. Франческо Бески, щоб Папа Іоанн XXIII 'повернувся в Бергамо'. Точні дати і деталі події поки не відомі. Імовірно, це може відбутися 3 червня наступного року, у річницю смерті Папи Ронкаллі. Саркофаг з тілом святого прибуде на кілька днів у Бергамо і на його батьківщину - в містечко Сотто-іль-Монте».

Відео дня

«Ми вдячні Папі Франциску за цей жест батьківської любові до нашої єпархії», - заявив з цього приводу помісний ординарій монс. Бески. Єрарх нагадав, що Папа Ронкаллі ніколи не забував про своє коріння, яке допомогло розвинути терпіння в труднощах, готовність поділитися останнім з нужденними, завжди і у всьому «бачити позитивні, а не негативні сторони, а у відносинах з іншими людьми - те, що об'єднує, а не розділяє».

Єпископ Бергамо назвав це особливою «дворової школою», яка «вчить дивитися на життя і майбутнє з оптимізмом і ставитися до людей з повагою і довірою. «Дивлячись на цей плід нашої землі, ми хочемо повернутися до свого коріння і насамперед оновити той потік Божої благодаті, який єднає нас із ним», - підкреслив італійський прелат.

У повідомленні єпархії Бергамо говориться, що «бажання, щоб Папа Іван XXIII повернувся на батьківщину, неодноразово висловлювалися багатьма віруючими парафіяльному настоятелю в Сотто-іль-Монте, який зібрав ці прохання і представив Папі Франциску поряд з офіційним проханням єпископа».