Фото: well.ru

Одним з підсумків  Міжнародних дебатів про корупцію, що відбулись у Ватикані стало рішення поглибити на рівні доктрини та канонічної дисципліни Церкви питання, щодо відлучення від Церкви корупціонерів і членів мафіозних угруповань. У дебатах брали участь близько 50 осіб: судді, єпископи, представники ватиканських установ, ООН, різних правозахисних організацій, а також жертви організованої злочинності, журналісти, дипломати, повідомляє Радіо Ватикану.

Учасники підкреслили, що мафія – це не лише правове питання, а й питання культури.

«Ми хочемо заявити, що в жодному разі неприпустимо заперечувати гідність людини і перешкоджати їй», - пояснив префект Департаменту служіння цілісному розвитку кардинал Пітер Тарксон, підкреслюючи, що Департамент покликаний захищати повагу до гідності людини та привертати загальну увагу до цього питання.

Відео дня

«Корупція подібна черв'якові, який проникає в процес розвитку бідних і багатих країн, руйнуючи зв'язок між установами та людьми. Таким чином, ми намагаємося створити менталітет, культуру боротьби проти корупції заради загального блага», - зазначив секретар Департаменту монсеньйор Сільвано Марія Томазі.