Фото: ru.radiovaticana.буде

Папа Римський 17 червня зустрівся з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель й обговорив з нею питання спільного інтересу, особливо майбутню зустріч «Великої двадцятки» в Гамбурзі. Папа і канцлер Німеччини підкреслили загальну переконаність у тому, що необхідно приділити особливу увагу відповідальності міжнародного співтовариства за боротьбу проти бідності та голоду, глобальної терористичної загрози й кліматичних змін, повідомляє Радіо Ватикану.

Папа Римський та Ангела Меркель відзначили добрі відносини та плідну співпрацю між Святішим Престолом та Німеччиною. Вони також вшанували пам'ять померлого колишнього канцлера ФРН Гельмута Коля, який трудився в ім'я возз'єднання Німеччини й об'єднання Європи.

У телеграмі співчуття Папа називає канцлера Коля великим державним діячем і переконаним європейцем. «З далекоглядністю і самовіддачею він працював заради блага громадян Німеччини і сусідніх європейських країн. Нехай милосердний Бог винагородить його невтомну працю в ім'я єдності Німеччини й об'єднання Європи, а також його зусилля в справі миру та примирення», - пише Папа.

Відео дня