1

Частина мозку святого Івана Боско була викрадена в Італії людиною, яка мабуть, зображала з себе паломника. Про це повідомляє "Седмиця" з посиланням на видання британських католиків "Сatholic Нerald".

Невідомий чоловік увійшов у базиліку в Кастельнуово в суботу, 3 червня, і вкрав скляний релікварій, що містив частину мозку католицького святого.

Архієпископ Туринський Чезаре Нозилья засудив вчинок невідомого злочинця, який заподіяв «глибоке моральне страждання» віруючим.

Відео дня

«Я закликаю того, хто вчинив цю крадіжку, негайно повернути вкрадене без всяких умов. Тільки таким чином ми зможемо перевернути цю болючу сторінку та продовжити гідно вшановувати пам'ять Дона Боско в місці його народження», - сказав архієпископ Турина.

Святий Іван Боско народився в Кастельнуово в 1815 році. Він відомий, перш за все, заснуванням Салезіянського чернечого ордену Католицької Церкви. Він також багато допомагав безпритульним дітям Турина, неповнолітнім злочинцям і бідним молодим людям.

Поліція встановила контрольно-пропускні пункти в районі крадіжки і в даний час аналізує відеозапис, щоб спробувати зловити злодія.

Священик Еціо Орсіні, настоятель базиліки в Кастельнуово, сказав: «Ми вважаємо, що Дон Боско може зачепити серце того, хто вчинив цю дію і змусити його покаятися, якщо він зміг перетворити життя молодих людей, яких він зустрічав. Ми також впевнені, що, якщо ви можете вкрасти релікварій Дона Боско, як це сталося, ви все одно не можете вкрасти Дона Боско у всіх нас і всіх прочан, які відвідують це місце щодня», - сказав він.