Фото: sib-catholic.ru

Для просування та захисту загального блага необхідно визнати цінність міжнародної солідарності: цю думку підкреслив архієпископ Іван Юркович, постійний спостерігач від Св. Престолу при ООН та інших міжнародних організаціях у Женеві, виступаючи на 35-й сесії Ради з прав людини. Прелат нагадав, що міжнародне співтовариство покликане сьогодні зустрітися віч-на-віч з феноменами міграції, кліматичними змінами, стихійними лихами, збройними конфліктами і зростаючої прірви між багатими і бідними, повідомляє Радіо Ватикану.

Делегація Святішого Престолу переконана, що ефективною відповіддю на всі ці виклики є міжнародна солідарність.

Монс. Юркович пригадав слова Папи Франциска з відеопослання з нагоди конференції TED 2017 у Ванкувері. Папа стверджує, що солідарність повинна лежати в основі політичних, економічних, наукових рішень, в основі відносин між людьми, народами і країнами. Тільки виховання в дусі братерства допоможе подолати «культуру покидьків», підкреслив Папа в своєму відеопосланні.

Відео дня

Архієпископ Юркович зауважив, що солідарність – це не просто обов'язок: це моральна цінність, яка виходить з принципу людського братерства. Солідарність – це «безумовна турбота про інших», що виражається у відповідальності за людей і їх захист. Особливо це відноситься до найбільш вразливих категорій.

Представник Ватикану нагадав, що порядком денним в галузі розвитку до 2030 року, міжнародне співтовариство визначило перевагу солідарності над егоїзмом: солідарність із знедоленими сьогодні, з бідними завтрашнього дня, з майбутнім поколінням.